Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ένα διαφορετικό μάθημα

          Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  
ένα διαφορετικό μάθημα
Με τον συγγραφέα Γ. Καλπούζο συνομίλησαν για δύο ώρες οι μαθητές του Λυκείου Κατσίκα

Ο δημοφιλής συγγραφέας από την Ήπειρο, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αναγνωστών 2010 για το βι­βλίο του «Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού», Γιάννης Καλπούζος βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην πόλη των Ιωαννίνων, κοντά στους μαθητές του Λυκείου Κατσίκα.
Στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων  που υλοποιεί το σχολείο σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οι μαθητές μελέτησαν το έργο του Γιάννη Καλπούζου, εντόπισαν στοιχεία που αφο­ρούν κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός και στη συνέχεια είχαν την δυνατότητα να έχουν μια προσωπική επαφή μαζί του και να τον ρωτήσουν για διάφορα ζητήματα.
Για περισσότερο από δύο ώρες οι μαθητές συνομίλησαν με τον συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό και εντυπωσιά­στηκαν από τον γλαφυρό και με χιούμορ τρόπο που τους μιλούσε.
Ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας στο ΙΤV εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις καίριες ερωτήσεις των μαθητών και αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο που πρόκειται να κυκλο­φορήσει στις 20 Μαΐου.
Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Άγιοι (και) Δαίμονες», διαδραμα­τίζεται κυρίως στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου.
Στόχος των προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει το Λύ­κειο Κατσίκα είναι να δοθεί το κίνητρο στους μαθητές να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, όπως σημείωσε ο διευθυ­ντής Γιάννης Ντούρος.

Την μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών στα προγράμματα αυτά σημείωσαν η υπεύθυνη πολιτιστικών της Δευτερο­βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων Ευαγγελία Δαβή και η φιλόλογος Άννα Χόινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: