Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ : Δελτίο Τύπου


Αθήνα, 08-10-2011
Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
Εκτελεστική Γραμματεία
www.pask.gr


Η ανακοίνωση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, σε συνδυασμό με την ακατάπαυστη φορολογική επιδρομή, ζωντανεύει τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα, του εργατικού δυναμικού της χώρας στο σύνολό του.

Το νέο νομοσχέδιο ορίζεται πλέον, ως ο συνοπτικός τίτλος του ζοφερού πεδίου μιας εφιαλτικής καθημερινότητας για τους εργαζομένους κι ενός ακόμη πιο δυσοίωνου μέλλοντος, που σχεδιάστηκε με εντολή των δανειστών-εκπροσώπων του κερδοσκοπικού και ληστρικού κεφαλαίου.

Το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ισοπεδώνεται. Όνειρα και προσπάθειες δεκαετιών εκμηδενίζονται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται. Κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες δέχονται ανάλγητη επίθεση.
Η κυβερνητική πολιτική υιοθετεί πλέον τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές, οι οποίες:
. φέρνουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω

. κατεδαφίζουν τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια

. εξοντώνουν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νεότερους, και τους οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση

. καταστρέφουν κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό
Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από τη συγκεκριμένη ασκούμενη πολιτική.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε ενωτικά και κινηματικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, που βάζει στο στόχαστρο την κοινωνία συνολικά.
Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους, να παραταχθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή αυτής πολιτικής, των εισηγητών και των εκφραστών της.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: