Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ο πολιτισμός μέσα από τη μαγειρική στο 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



         
               Ινστιτούτο νεολαίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Τίτλος προγράμματος
 
ο πολιτισμός μέσα από τη μαγειρική
      CULTURE  THROUGH COOKING

Το πρόγραμμα «Πολιτισμός μέσα από τη Μαγειρική» είναι ένα διμερές Πρόγραμμα της Νέας Γενιάς σε Δράση που αφορά στη  μελέτη και κατανόηση της τοπικής ιστορίας διαμέσου της τοπικής γαστρονομίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η άτυπη ομάδα νέων «Οι Δωδωναίοι» από τα Ιωάννινα  και η ομάδα νέων Fassbergsgymnasiet, από το Γκαίτεμποργκ της Σουηδίας, οι οποίοι μέσω της ανταλλαγής θα ερευνήσουν τους κοινωνικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς και ιστορικούς παράγοντες που επηρέασαν τις διατροφικές συνήθειες της κοινωνίας τους.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η Ελληνική ομάδα θα φιλοξενήσει τη Σουηδική αποστολή στα Γιάννενα από 20 έως 27 Νοεμρίου 2011. Σχετικά έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δραστηριότητες: επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, εργοστάσιο  ζαχαροπλαστικής, και γαλακτοβιομηχανία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πόλη και την ευρύτερη  περιοχή  των Ιωαννίνων  με στόχο τη γνωριμία της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.
 Η ανταλλαγή ενισχύει την αίσθηση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη στους νέους και τους βοηθά να κατανοήσουν τον ρόλο τους στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Παράλληλα, προάγει την αρχή του σεβασμού του πολιτισμού των άλλων, καθώς περιλαμβάνει γνώση και κατανόηση αξιών που σχετίζονται με καθημερινές συνήθειες της ζωής των εταίρων. Ο αλληλοσεβασμός και η αμοιβαία κατανόηση εδραιώνουν την ελευθερία έκφρασης, τη δημοκρατία και το σεβασμό των ανθρωπίνων διακιωμάτων στο χώρο της Ευρώπης
   
Ο συντονιστής του Προγράμματος
Ντούρος Ιωάννης
Δ/ντης 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: