Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ «ΒΟΜΒΑ»

ΠΡΟΤΑΣΗ «ΒΟΜΒΑ»:Σύνδεση μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας και να μετατραπούν σε Γραμματείς οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν εισηγείται εγγράφως Διευθυντής Δ.Ε

Πρόταση «βόμβα» κάνει Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελος Τζάνης, εγγράφως στην Περιφ. Διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα «το προσωπικό το οποίο πλεονάζει, να χρησιμοποιείται για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, τόσο για τις ανάγκες της Δ.Δ.Ε και της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ, όσο και για τις ανάγκες των μεγάλων σχολείων».
Επίσης ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».
Προτείνει ακόμη
«για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».
Ο Διευθυντής ΔΕ της Θεσπρωτίας υποδεικνύει και τα εξής σχολεία τα οποία είχαν γραμματείς (συνταξιοδοτήθηκαν) και χρήζουν ανάγκης:
1. 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
2. 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
3. 1ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
4. 2ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
5. 1ο ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας
6. ΓΕ.Λ Παραμυθιάς
Ο κ. Τζάνης δίνει και νομοθετική λύση: «Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απασχολούνται, δε θα χάνουν την καθηγητική τους ιδιότητα, αλλά
θα υποστηρίζουν διοικητικά-γραμματειακά από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Η απόσπαση αυτή θα ισχύει για όσα σχολικά έτη βρίσκονται σε πλεόνασμα» αναφέρει το έγγραφό του.
Και συνεχίζει το έγγραφο:
«Λαμβάνοντας ως αφορμή την παραπάνω πρόταση, παίρνουμε το θάρρος ώστε να προτείνουμε την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στις κάτωθι δραστηριότητες: Αποσπάσεις σε Ι.Ε.Κ, Σ.Δ.Ε, σε Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι (εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα), στις Ε.ΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ, καθώς και αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις της Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Τέλος, πιστεύουμε ότι για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη.
Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε, επίσης, η δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στις παρακάτω ειδικότητες:
1. Πληροφορική Α.Ε.Ι: Β' ανάθεση Μαθηματικών Γυμνασίου και στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.
2. Ξενόγλωσσοι: Α' ανάθεση Ιστορίας ή μόνον Α' ανάθεση οι Φιλόλογοι οι οποίοι έχουν πτυχίο από το Ιστορικό Τμήμα.
3. Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι: Β' ανάθεση Φυσική Γυμνασίου.
4. Γεωπόνοι: Β' ανάθεση Χημεία Γυμνασίου.
5. Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικών Επιστημών: Διάθεση στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.
Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».
Ο Θεολόγο του Λυκείου Φιλιατών Θεσπρωτίας Ιωάννης Τάτσης σχολιάζοντας την πρόταση τονίζει : «Ο Διευθυντής Δ. Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας δείχνει να αγνοεί ή ηθελημένα παραβλέπει τα όσα βιώνουν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευθύνης του:
Α) Πλείστοι όσοι εκπαιδευτικοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη και από τα Τρίκαλα ως την Κατερίνη αφήνουν συζύγους, παιδιά, υποχρεώσεις και τρέχουν στην ακριτική Θεσπρωτία προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις τους εκπαιδευτικό έργο και περιμένοντας το Σαββατοκύριακο για να διανύσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να περάσουν λίγες ώρες με την οικογένειά τους.
Β) Οι μισοί εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας πηγαινοέρχονται καθημερινά από τα Γιάννενα προς όλα τα σχολεία της Θεσπρωτίας διανύοντας από 150 έως 200 χιλιόμετρα κάθε μέρα, με έξοδα ουκ ολίγα και με όλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μπροστά τους.
Γ) Τέλος, φαίνεται ότι λίγες μόνο μέρες ήταν αρκετές για να λησμονήσουν κάποιοι τον χαμό της συναδέλφου μας δασκάλας του Δημοτικού σχολείου Γαρδικίου που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο πηγαίνοντας να εκτελέσει το ιερό καθήκον της διδασκαλίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: