Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Εντυπωσίασε η έκθεση Ηπειρωτών καλλιτεχνών στο Αργυρόκαστρο…

Συμμετείχαν 28 σημαντικοί Έλληνες εικαστικοί
Αρχάγγελος Μιχαήλ, Βιθκούκι - Κορυτσά 
Πολένα, Κοριτσά (λάδι σε μουσαμά)
• Τα έργα τους παρουσίασαν 28 σημαντικοί Έλληνες εικαστικοί σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού προσήλκυσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, που έσπευσε να θαυμάσει από κοντά περισσότερα από 40 έργα Γλυπτικής, Ζωγραφικής, και Χαρακτικής σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στις ελληνικές τέχνες.
  Το Ηπειρωτικό Σωματείο προσκεκλημένο από τον Σύνδεσμο Ελληνοαλβανικής Φιλίας, «Miqesia», συμμετείχε με την έκθεση αυτή, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.  

Τα εγκαίνια 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Μιχάλης Οικονομίδης
  και ο Γραμματέας Γιάννης Ζωγάκης) εντυπωσιακή υπήρξε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του θεάτρου «Zihni Sako».  
Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνοαλβανικής Φιλίας, «
Miqesia» απεύθυνε χαιρετισμό ο κ.  Πύρρος Κίκης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Γραμματέας του Συνδέσμου.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του  Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, κ. Μιχάλη Οικονομίδη, που  έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου και στην σημασία της έκθεσης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Ας σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφθηκαν και πολλά σχολεία μεταξύ των οποίων και το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Αργυροκάστρου.

Όλες οι Αρχές!
Στην τελετή παρευρέθησαν: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Άλκης Πούλης, ο Νομάρχης Αργυροκάστρου, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου κ.
Flamur Bime, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου "Eqerem Çabej" του Αργυροκάστρου και εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νικόλαος Κοτροκόης. Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομογένειας, σημαντικοί Ζωγράφοι και Γλύπτες της περιοχής, άνθρωποι των Γραμμάτων και των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων καθηγητές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι καθηγητές του Π. Π. Γ/σίου Ζωσιμαίας Σχολής, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.  

Οι καλλιτέχνες

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι Εικαστικοί: Αναγνώστου Αλέξης, Ανδρούτσος Μιχάλης, Γιωτάκη Μαγδαληνή, Γιωτάκης Κωνσταντίνος, Γκούτζος Ιωάννης, Γούση Δήμητρα, Γραμματικόπουλος Δημήτρης, Δερέκα Αγγελική, Δουβανά Αναστασία (Τάτη), Ζωγάκης Γιάννης, Ηλίας Χρήστος, Λισγάρας Σπύρος, Μάντζιος Νίκος, Μήτσης Γιώργος, Μήτση Ειρήνη, Μπερούκας Κώστας, Ναυρόζογλου Λένα, Νουτσοπούλου Πέννυ, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Πλιακοπάνος Πάνος, Ρόκος Κυριάκος, Σέλιος Οδυσσέας, Σκαλκώτος Χρήστος, Σταθοπούλου Ουρανία, Σταματοπούλου Μαίρη, Τζούμπας Γιώργος, Τσιόδουλος Στέφανος, Τσιρογιάννης Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: