Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σε αναζήτηση ρόλου η Δημοτική Κοινότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε αναζήτηση ρόλου η Δημοτική Κοινότητα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας 

Με παραινέσεις για εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων και σεβασμό των αποφάσεών της πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων. Παρών στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, όπου φιλοξενείται η Δημοτική Κοινότητα, και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος
έγινε δέκτης παραπόνων από τους απερχόμενους συμβούλους για την αντιμετώπιση που υπήρξε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και αιτημάτων από τους νέους για να τους δοθεί η ευκαιρία να εργαστούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Γιαννιωτών.
Στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Ζάχος αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο του οργάνου, στις αρμοδιότητές του, στο έργο που παρήχθη, αλλά και στις δυσκολίες που υπήρξαν. «Είχαμε μία πορεία με πολλέςδυσκολίες, ωστόσο θεωρούμε πως έχουμε θέσει τις βάσεις για να γίνει η πόλη καλύτερη. Εσείς ξεκινάτε από μια καλύτερη αφετηρία και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεργαστούμε και να σας στηρίξουμε», τόνισε απευθυνόμενος στους νέους συμβούλους, ενώ σημείωσε πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας λειτούργησε αρμονικά χωρίς να υπάρξουν παραταξιακές αντιπαραθέσεις.
Θετικός στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων εμφανίστηκε ο Θωμάς Μπέγκας, αναγνωρίζοντας ότι έγινε μία σημαντική δουλειά παρά τις δυσκολίες και εκφράζοντας την πίστη πως θα υπάρχει μία καλή συνέχεια. «Λογική της δημοτικής αρχής είναι η αποκέντρωση της εξουσίας και γι’ αυτό περιμένουμε μία πρόταση για την εκχώρηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλέξης Γοργόλης υποσχέθηκε ένα δυναμικό ξεκίνημα. «Μπήκαν σημαντικές βάσεις και σε αυτές θα πατήσουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων και φυσικά του Δημάρχου και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το Δήμο στο έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: