Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ …


ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ 
ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ.
  
Σήμερα,  ΤΕΤΑΡΤΗ  28  ΜΑΪΟΥ, 
το πρωτοδικείο έδωσε  επίσημα τα τελικά αποτελέσματα των  Δημοτικών εκλογών των δύο τελευταίων Κυριακών.
Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί- δημοτικοί σύμβουλοι  είχαν συνεχή ενημέρωση για τη σταυροδοσία και την κατάταξη τους.
Επιτέλους μάθαμε και εμείς οι "τοπικοί υποψήφιοι" πόσοι συνδημότες μας είχαν την υπομονή να μας ψάξουν και να μας «σταυρώσουν» κάπου στο τέλος στο «ψηφοδέλτιο σεντόνι».
Τα τελικά αποτελέσματα ( σταυροί και σειρά) για το τοπικό διαμέρισμα της πόλης μας τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ  με κλικ ΕΔΩ .
 Εκλέγονται οι πρώτοι εννέα ( Το συμβούλιο είναι 15μελές)
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν με τις ευχές τους και τα καλά λόγια στους φίλους τους, και ιδιαίτερα εκείνους τους Γιαννώτες οι οποίοι  είχαν  την υπομονή να ψάξουν το όνομα μου στο «σεντόνι» και να με «σταυρώσουν».


Με τις όποιες δυνάμεις έχω, Θα κάνω ό τι είναι δυνατό για να πιάσουν τόπο τόσο οι ευχές όσο και η ψήφος τους , για κάτι καλύτερο στη πόλη μας. 

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αναρτήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων για την Α Λυκείου-ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναρτήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α Λυκείου στην ιστοσελίδα
 http://exams-repo.cti.gr/  .
Για να συνδεθείτε με την Τράπεζα Θεμάτων πατήστε ΕΔΩ
Η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-14 της Α΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ Τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Β’ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. Από αυτά θα τεθεί το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.
 Από αυτά θα τεθεί το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.
Τα θέματα είναι κατηγοριοποιημένα ανά: α) Τύπο Λυκείου, β) Τάξη και γ) Μάθημα.
Σε κάθε τύπο Λυκείου και Τάξη, επιλέγοντας

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του ποιητή Μιχάλη Γκανά στο 7o Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε η σχολική  κοινότητα του 7oυ Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων τον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπόνησης ερευνητικής εργασίας από μια ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου και την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κυρία Νόνη Σταματέλου με θέμα «Η ζωή και το έργο ενός λογοτέχνη-Μιχάλης Γκανάς»  .
Η εργασία παρουσιάστηκε στο θεατράκι στα Παλαιά σφαγεία στις 8 Μαϊου 2014.
Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς μαζί με τον φιλόλογο, κριτικό και ποιητή Θανάση Μαρκόπουλο έμειναν δύο διδακτικές ώρες στη σχολική αίθουσα και συζήτησαν με τους μαθητές για το δύσκολο και μαγικό μονοπάτι της ποίησης ,απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις και διάβασαν ποιήματα.
Επειδή όπως γράφει ο ποιητής «τίποτα δε χάθηκε ακόμη όσο ζούμε και πονάμε.».

Θεωρούμε μεγάλη τύχη για το σχολείο μας ,το δημόσιο σχολειό που βάλλεται από παντού, στους αιχμηρούς καιρούς που ζούμε να υπάρχει ακόμα ανοιχτή μια μικρή πορτούλα για να μπαίνει στους σκοτεινούς διαδρόμους το φως της Τέχνης..

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Επίσκεψη της παράταξης του αυριανού Δημάρχου της πόλης μας στη Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 Επίσκεψη της παράταξης του Αυριανού Δημάρχου της πόλης μας ΘΩΜΑ ΜΠΕΓΚΑ στη Περιφερειακή Δ/νση  Εκπ/σης της ΗΠΕΙΡΟΥ, όπου συζητήθηκε και επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του Δήμου με τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για τη λύση των προβλημάτων της τοπικής εκπαιδευτικής οικογένειας. Έγινε αναλυτική συζήτηση με την Περιφερειακή διευθύντρια  κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ  , με τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ ΚΟΛΙΟ και με τους Συμβούλους Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ
Οι συζητήσεις   δεν είχαν χαρακτήρα προεκλογικών εντυπώσεων, μιας και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί  με την παράταξη του κ. ΜΠΕΓΚΑ καθώς και η υπεύθυνη αντιδήμαρχος παιδείας κ. ΤΣΙΛΗ έδωσαν τα τρία τελευταία χρόνια αγώνα για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς προβλήματα,σε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο. 

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η βοήθεια σας την τελευταία εβδομάδα σημαντική και η ΨΗΦΟ σας Αναγκαία !!!

Πλησιάζει η ΚΥΡΙΑΚΗ που θα πιάσουν τόπο οι ευχές σας για την επιτυχία μου.
Η  βοήθεια σας την τελευταία εβδομάδα  σημαντική  και η ΨΗΦΟ  σας Αναγκαία  !!! Σας ευχαριστώ......

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Το 7o Γενικό Λύκειο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στη ΣΚΩΤΙΑ σε πολυμερή σχολική σύμπραξη (Comenius)

Gallery of Moderen Art- GLASGOW ΣΚΩΤΙΑΣ 
Το 7o Γενικό Λύκειο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συμμετέχει σε πολυμερή σχολική σύμπραξη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2013-1-DE3-COM06-35348 6
Τίτλος Σύμπραξης: «Youth ECHOES - (Europe, Careers, Hopes and fears, Opportunity, Enthusiasm (to build a) Solidary Europe)»

Υπεύθυνη του προγράμματος και πρόσωπο επικοινωνίας ορίστηκε η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Καλαθά Ελένη. 
Η διάρκεια της σύμπραξης είναι δύο χρόνια :
Αύγουστος 2013 - Ιούλιος 2015.
Συντονίστρια χώρα είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
 Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Swiebodzin της ΠΟΛΩΝΙΑΣ στις 25-29 Οκτωβρίου ενώ η επόμενη επίσκεψη εγινε στις 23-28 Φεβρουαρίου 2014 στο PORTIMAO της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ.

Η Τρίτη συνάντηση έγινε στη Γλασκώβη της ΣΚΩΤΙΑΣ από 26-30 Απριλίου
( ST.OSWALD'S SECONDARY SCHOOL- GLASGOW- GB-United Kingdom).

Το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συμμετείχε με τρεις μαθητές και δύο καθηγητές. 

 Στη σύμπραξη αυτή συμμετέχουν 11 ευρωπαικές χώρες.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ισπανία τον Οκτώβριο με άλλη ομάδα μαθητών και καθηγητών του 7ου  Λυκείου.