Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

[CanSat in Greece 2017] Αποτελέσματα Επιλογής Ομάδων
Η ομάδα "Zephyrus" του σχολείου μας πέτυχε να προκριθεί ως μία από τις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSatin Greece 2017 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου (αναμένεται η τελική ημερομηνία).
Ο διαγωνισμός CanSatin Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Το κάθε σχολείο σχηματίζει μια ομάδα 4-6 μαθητών και καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται με τη βοήθεια ειδικού πυραύλου σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.
Η ομάδα "Zephyrus" δημιουργήθηκε από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό και με την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Γ. Σκαργιώτη, κατέθεσαν την αίτηση συμμετοχής με την πρόταση-ιδέα κατασκευής του δικού μας πειραματικού δορυφόρου.
Η αίτηση συμμετοχής αξιολογήθηκε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (πρωτοτυπία, δυνατότητα υλοποίησης, οργανωτική δομή κλπ) και επιλέχθηκε να είναι ανάμεσα στις 10 συνολικά προτάσεις σχολείων από όλη την Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθούν και θα υποστηριχθούν ώστε να κατασκευάσουν τον δορυφόρο τους και να τον δουν να εκτοξεύεται από τον πύραυλο κατά το τριήμερο διεξαγωγής του CanSat in Greece 2017.
Η ομάδα μας καλείται στις επόμενες 130 περίπου μέρες να εργαστεί με συνέπεια, μεθοδικότητα, υπομονή και πνεύμα συνεργασίας  ώστε να υλοποιήσει με επιτυχία το σχέδιό της και να εκπροσωπήσει επάξια το σχολείο και την πόλη μας.
Τους ευχόμαστε να έχουν ένα διασκεδαστικό ταξίδι γνώσης και δημιουργίας.

Καλή Επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: